9 Ekim 2010 Cumartesi

Yedi Renkli Göle Yedi Renkli Hayat




Türkiye’nin en büyük ikinci tatlı su kaynağı olan Eğirdir Gölü (Isparta) tehlike altında! Küresel ısınmanın etkisiyle her geçen gün su seviyesinin biraz daha azaldığı “Yedi Renkli Göl” yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Ülkemizin uluslar arası öneme sahip 135 sulak alanından biri olan göl, “İçme ve Kullanma Suyu Koruma Sahası” ve “Doğal Sit Alanı” koruma statülerine sahiptir. Eğirdir Gölü bulunduğu bölgenin içme suyu ihtiyacını karşıladığı gibi balıkçılık, turizm ve tarım gibi olanaklarıyla da yöre halkının geçim kaynağı olmuştur.

Yaklaşık dört milyon yıldır kuşlara, balıklara, bitkilere barınak olan, insanlara geçim kaynağı olan Eğirdir Gölü’nün yok olmaması için Siemens “Yedi Renkli Göle Yedi Renkli Hayat” projesiyle WWF Türkiye ( Doğal Hayatı Koruma Vakfı ) ile yola çıktı. Siemens ev aletleri tarafından hazırlanan bir kampanya ile sosyal sorumluluk projesinin desteklenmesi ve Guinness World Records tarafından tescilli bir rekor kırılarak gündem yaratma amaçlanmıştır. 27 Eylül- 27 Ekim 2010 tarihleri arasında devam edecek olan kampanyaya katılım koşullarını aşağıdaki adreste bulabilirsiniz.
http://www.sensizrekorolmaz.com/

2 yorum:

  1. Ezgi,

    bu olay senin için neden önemli.
    Bir genç olarak kişisel YORUMUNUN rica ederim postunda. Yoksa kaldırırım ah ! ;)

    YanıtlaSil
  2. Siemens'in sosyal sorumluluk projelerine duyarsız kalmaması takdir edilesi bir davranış. Siemens, binlerce destekçiyi arkasına alarak bu konuya dikkat çekmeyi başarmıştır. Böylece tüketicilerin bu markaya karşı sempatisi ve güveni artmaktadır.

    YanıtlaSil