24 Ekim 2010 Pazar

Turkcell'den Reklam Nostaljisi!




GSM operatörü pazarının lider markası Turkcell, bugüne kadar izleyiciyle buluşturduğu reklam filmlerini ve ünlü yüzleri tek bir reklamda buluşturdu. Kullanıcısına teşekkür eden marka, reklamcılıkta da bir yeniliğe imza attı.

Bugüne kadar çalıştığı tüm ünlü yüzleri ve eski reklamlarından çeşitli kareleri yeni reklam filminde buluşturan marka, hem kullanıcılarına teşekkür ediyor hem de izleyiciye bir reklam nostaljisi yaşatıyor.

Markanın Tuğba Ünsal, Ragga Oktay, Furkan Kızılay (nam-ı diğer Havuç), Nil Karaibrahimgil-Yiğit Özşener (özgür kız konsepti), Kadir Çöpdemir, Yetkin Dikinciler, Cellocanlar, Şahan Gökbakar (Recep İvedik), Sinem Kobal, futbolcu Arda Turan, Haluk Bilginer, Gülse Birsel, Sarp Apak, Hidayet Türkoğlu gibi isimlerin rol aldığı tüm reklam filmlerinden karelerin kullanıldığı film, adeta bir nostalji yaratıyor.



Türkcell markası, bu tip bir reklam tasarımıyla hem geçmiş reklamlarında işlediği ve halen geçerliliğini sürdüren, ürün ve hizmetleriyle ilgili kampanyalarını hatırlatmış oldu hem de sevilen reklamları ve karakterleri tekrar tüketiciye izletmiş oldu.

Marka tüketiciye daha önceki reklamlarında yarattığı karakterleri tekrar göstererek, hem ilk izledikleri duygularını tekrar yaşatmış oldu hem de tüketicilerine sunduğu hizmetlerin çeşitlerini ve özelliklerini hatırlattı. Birbirini takip eden, eskiden gösterilmiş Türkcell reklamlarının karelerinin birleştirilerek verilmesi tüketicilerin bilinçlerini tazeleme açısından son derece başarılıdır.

Ayrıca markanın, faturalı kullanıcılarına özel olarak başlattığı yeni kampanyasını da tanıtan reklam Türk reklam sektöründe pek sık uygulanmayan bir çalışmaya da imza atarak ilkleri ve yenilikleri seven bir marka olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

1 yorum: