31 Ekim 2010 Pazar

TUVALET KAĞIDI TARİH OLUYOR..














Güney Kore'de yaşayan Türk girişimcinin ülkenin metro duraklarında görüp Türkiye'ye getirdiği "akıllı klozetler" büyük ilgi gördü. Güney Kore ve Japonya'da yüzde 70 kullanım oranına sahip olan, tuvalet kâğıdı, ıslak mendil ve el kullanımına son veren Dobidos akıllı klozetlerden 2008'de 400 adet satan Soner Asari, 2009'da satış hedefini 2 kat yükseltti.
Dobidos Akıllı Klozetleri Pazarlama Müdürü Soner Asari, Türkiye pazarının hijyenden çok gösterişli ürünlere ilgi duyduğunu belirterek "10 yıl içinde Türk insanının da yüzde 70'i bu ürünü kullanacak ve tuvalet anlayışımız değişecek" diyor.
Asari, akıllı klozetleri pazara tanıtmak ve distribütörlük çalışmaları için şimdiye kadar 500 bin dolarlık yatırım yaptıklarını belirtiyor. Bu kadar teknolojik ve modernleşmiş bir toplumda tuvalet temizliğini hâlâ elle yapmanın bir tezat oluşturduğunu belirten Asari, "Suya sabuna dokunmadan tek bir tuşa basarak temizliği sağlıyorsunuz. Ürün insanları temastan kurtararak sağlık harcamalarında tasarruf da sağlıyor" diyor.
Elektrikle çalışıyor
Akıllı klozetler "nozıl" adı verilen ve ileri geri hareket edebilen ritmik taharet muslukları ile sıcak su püskürterek temizlik yapıyor. Sonrasında masaj yapıyor ve sıcak havayla kurutuyor. Teknik özellikleri sayesinde kişisel temizlikte harcanan suyu verimli dağıtarak, su kullanımını ciddi miktarda azaltan klozetler, sifonjet sistemine sahip monoblok klozet taşları sayesinde de her çekilen sifonda standart taşlara oranla yüzde 50 su tasarrufu sağlıyor. Akıllı klozetler tek su çıkışından beslenen, sessiz çalışan ve montaj gerektirmeyen monoblok rezervuarları ile su sızdırma ihtimalini de ortadan kaldırıyor. Temizlik esnasında elektrikle çalışan akıllı klozetler çalıştığı sürede 2 adet 75'lik ampul kadar enerji harcıyor.
Dobidos akıllı klozetlerin farklı tercihlere cevap veren 5 modeli bulunuyor. Fiyatları 500 ile 3 bin dolar arasında değişen klozetler, yapımında kullanılan gümüşoksit sayesinde hiçbir bakterinin yerleşmesine vermiyor.

2 yorum:

  1. süper konular buluyorsun,her seferinde büyük bir merakla açıyorum sayfanı.İyi pazarlar.

    YanıtlaSil
  2. Konu gerçekten ilginçte yazın özgün olsa Derya...

    YanıtlaSil