29 Ekim 2010 Cuma

İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMAYA ZAM


İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMAYA ZAM

İstanbul'da, Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) kararıyla, İETT, özel halk otobüsleri, raylı ve deniz ulaşım sistemleri ücretlerinde yaklaşık yüzde 10'luk bir artış yapıldı. Yüzde 10 artışlı olan zam 30 Ekim'den itibaren geçerli olacak.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Metrobüs'te ise kademeli ücret uygulamasına geçiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

''İETT en son tarife düzenlemesini 1 Haziran 2009 tarihinde yapmıştı. Ancak aradan geçen yaklaşık 17 aylık süre içerisinde hizmete esas teşkil eden girdi fiyatlarında (akaryakıtta yüzde 25, işçilikte yüzde 12) önemli oranlarda artış kaydedildi. Dolayısıyla kurumsal gelir-gider dengesini sağlayabilmek amacıyla yaklaşık yüzde 10'luk bir tarife artışı hasıl oldu. Yeni tarifenin artış oranı söz konusu dönemde gerçekleşen enflasyon oranı da dikkate alınarak hesap edildi.''

1 yorum:

  1. rifat, özgün içerik isterim. Bu yazı az dokunuan bir boyut, fiyata dokunuduğu için bırakıyorum. ama kendi yazdığığın bi şey tercih ederim.

    YanıtlaSil