22 Ekim 2010 Cuma

Henkel'den Yaratıcılık Yarışması

2007 yılından beri her yıl düzenlenen Henkel Innovation Challenge , iş simülasyonu oyunuyla gençlere kapılarını açıyor.Yarışmaya katılanlar takım olarak kendilerini iş geliştirme yöneticisi yerine koyuyorlar, 2050'de tüketicilerin ihtiyaçlarını Henkel'le nasıl karşılayabileceklerine dair fikirler üretiyorlar.Yarışmaya tüm üniversite öğrencileri katılabiliyor.Son katılım tarihi ise 13 Aralık 2010.

Yarışmada 2 ya da 3 kişilik takımlar halinde yarışacak öğrenciler, projelerini anlatan sunumlarını www.henkelchallenge.com adresine yükleyerek yarışmaya başvurabiliyor. Son başvuru gününden itibaren en iyi 15 takım seçilecek ve takımların her birine Henkel yöneticilerinden bir mentor atanacak.Mart 2011'de yapılacak elemede Türkiye'nin ilk 3'ü belli olacak.Seçilen ilk 3 takım, 6-9 Nisan'da Berlin'de gerçekleştirilecek olan uluslararası yarışmaya gitmeye hak kazanacaklar.

Henkel Innovation Challenge'ı kazanan grupları ise büyük ödüller bekliyor.Yarışmanın birincisi dünya seyahatı bileti ve 1000 euro ödül kazanacak.İlk 3'e girenler Henkel'in üst düzey yöneticileri ve CEO Kasper Rorsted ile tanışma fırsatına sahip olacak.

Bence yarışma, farklı ülkelerden öğrenci gruplarıyla çalışma, gerçek bir iş deneyimi kazanma ve yaratıcılığı artırma açısından oldukça başarılı. Türkiye'deki üniversite öğrencilerini uluslararası platformda göstermek de yarışma için güzel bir amaç olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder