1 Ekim 2010 Cuma

İstanbul Rengin Ahengi Projesi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boya Sanayicileri Derneği’nin işbirliği ile 6 Ekim’de Taksim Meydan’ında açılışı gerçekleştirilecek “İstanbul Rengin Ahengi Projesi” şimdilik 7 ilçeyi kapsıyor. İstanbul’ un tüm bölgelerinin dahil edileceği projede, boya kültürünün de şehirler genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

İstanbul Rengin Ahengi Projesi kapsamında 7 ilçede bazı binaların ve 8 üst geçidin renklendirilmesi planlanıyor, bununla beraber projenin en önemli amaçlarından biri İstanbul’u modern ve yepyeni bir görüntüye kavuşturmak. Seçilen ilçelerin bazı bölgelerinde ve Taksim Meydanı, Beşiktaş Meydanı, Kadıköy ve Bakırköy Meydanı, Şişli Cevahir AVM noktalarında 28 Eylül- 4 Ekim tarihleri boyunca sokak etkinlikleri düzenlenecek.

Ayrıca ünlü sanatçıların gönüllü olarak destek verdikleri proje için birde müzik kanallarında ve radyolarda yayınlanması için klip çekildi. " Rengin Ahengi" adlı parça; Aslı Güngör, Eflatun, Erhan Güleryüz, Gökçe, Hayko Cepkin, Hüseyin Karadayı, İlker Perhiz, Kenan Yılmaz, Kolpa (Barış), Muazzez Ersoy, Murat Evgin, Mustafa Ceceli, Oktay Bora Ertuğrul, Petek Dinçöz, Reyhan Karaca, Soner Arıca, Sümer Ezgü, Th Revolvers, Umut Akyürek ve Yeşim Salkımtarafından seslendirildi.

Proje kaspamındaki binaların yapısı bozulmadan proje sistemli şekilde ilerler ise; İstanbul'un havasına canlılık katacağı kesin.

Daha fazla bilgi için: www.renginahengi.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder