25 Aralık 2010 Cumartesi

Turkcell'den Geri Dönüşüm Projesi

Turkcell'in, toplumda çevre bilincini artırmak ve eski telefonların geri dönüşümünü sağlamak amacıyla başlattığı "Cihaz Geri Dönüşüm Projesi" yaratıcı bir tasarıma ilham verdi. Akıl İşleri'nin tasarlayıp uyguladığı sıra dışı proje ile geri dönüşüm için bırakılan binlerce telefon, Kanyon, Capitol ve Bağdat Caddesi'ndeki Turkcell Mağazalarının vitrinlerini süslüyor. Yılbaşı sezonu boyunca vitrinde kalacak bu sıra dışı görsel şölen ziyaretçiler tarafından da büyük ilgiyle karşılanıyor.

Kanyon, Capitol ve Bağdat Caddesi'ndeki Turkcell Mağazalarında yer alan yılbaşı konseptli vitrinler, dünyada bir ilke de imza atıyor. Daha önce geri dönüşüm malzemelerinden inşa edilmiş vitrin tasarımları bulunuyor ama bu proje, dünyada eski cep telefonları kullanılarak yapılan ilk vitrin tasarımı olma özelliğini taşıyor. 3 vitrin için "Turkcell Cep Telefonu Geri Dönüşüm Projesi" kapsamında toplanan 3500 adet telefon ve 6000'e yakın şarj cihazı ile 100 kilogram elektronik devre kullanıldı. Tüm bu malzemeler yılbaşı sezonunun ardından geri dönüşüm işlemine tabi tutulacak.

"Çevreye değer veriyoruz çünkü gelecek nesillere değer veriyoruz" anlayışıyla yola çıkan Turkcell, çevreci politikaları bir sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirerek çevreye olan etkisini değerlendirmeye, ölçmeye ve azaltmak için gerekli adımları atmaya devam ediyor. "Cihaz Geri Dönüşüm Projesi" de Turkcell'in bu yönde aldığı aksiyonlardan birisi. Tüm TİM'lerde (Turkcell İletişim Merkezleri) 1050 noktada cep telefonlarının doğaya saygılı yöntemlerle geri dönüşümünü sağlamak amacı ile "Cihaz Geri Dönüşüm Kutuları" yer alıyor. Dileyen herkes kullanmadığı cep telefonlarını bu kutuya atabiliyor. Cihazlar ilk olarak sınıflandırılıyor, daha sonra test edilerek kullanılabilir kısımları yeniden değerlendiriliyor, kullanılmayacak parçaları ise metal dönüşümü işlemine tabi tutuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder