19 Aralık 2010 Pazar

Tiffany İle Bloggerların Favorileri


Facebook da gün geçtikçe birçok markanın çeşitli kampanyalarına yarışmalarına daha sık rastlar olduk. Ben facebook da rastladığım markaları sıralarsam; Eti, Ülker, Mavi Jeans, Dove, Mango, Penti, Renault, Regal, Lassa, Avon, Milka, Ruffles ve Palmolive. Her biri ulaşmak istedikleri hedef kitlesi üzerinde ne kadar başarılı olmuştur bilemem ama gördüğüm o ki her marka kendi hedef grubuna doğru mesajlar iletebiliyor.
Her marka kendi hedef kitlesi için ‘daha fazla nasıl tercih edilebilirim’ üzerinde düşünüp, bu yönde kampanyalar yarışmalar tasarlayıp tüketicinin ilgisini başarıyla çektiğini düşünüyorum.

Facebook da rastladığım diğer bir marka ise Tiffany. Tiffany daha önce Çatlak T-Shirt Yarışması yapmış ve buna benzer diğer yarışması ise Tiffany İle Bloggerların Favorileri” isimli ve bu yarışma moda blog sahiplerini kapsıyor. Yarışmanın içeriği şöyle; Daha önceden moda bloggerlarını mağazalarına davet ederek Tiffany ürünlerinden kombin oluşturmalarını isteyen Tiffany ikinci aşama olarak bloggerların oluşturdukları kombinleri facebook sayfası üzerinde kullanıcıların oylamasına sunuyor. En çok oyu alan kombin sahibi blogger Apple iPad kazanırken, kazanan bloggera oy verenler arasından yapılacak çekiliş ile de 3 kişi Tiffany'den hediye çeki kazanacak.

Blog dünyasında giysilerini farklı şekilde kombin ederek fotoğrafları ile bloglarında yayınlayan birçok blogger arkadaşım var. Kimi amatör kimi profesyonel de olsa ortaya ilginç tasarımlar çıkıyor. Bu yarışma ile farklı tasarımlarla karşılacak blog sahipleri, Moda ile ilgilenen birçok blogger sahibi bu yarışma ile takipçilerinide arttırmış olur.. Diğer markaların kampanya ve yarışmalarına nazaran ben Tiffany’nin bu yarışmasını daha bi beğendim açıkçası. Hem blog dünyasının tanıtımı hem de blogger sahiplerinin tanınması adına güzel bir yarışma olmuş. Bakalım bu yarışmanın kazananı hangi blogger sahibi olacak..
 Kaynak: yenimecra.org


2 yorum: