3 Aralık 2010 Cuma

Philips Wake Up The Town




Philips firması öncelikle kuzey kutbu ülkeleri için ürettiği “wake up light” ürününü kuzey kutbu ülkelerinden birinde denemeye başladı. Suni bir güneş doğması havası yaratan ve kuş, böcek sesleri ile çalan bir çalar saat bu. Haftalarca güneşin doğmadığı bir ülke için oldukça başarılı bir ürün. Bununla beraber gerçekleştirilen deney de oldukça iyi. Svalbard’ a bağlı bir kasaba’da ( 4 ayın karalık geçtiği bir kasaba) bir deney başlattı. Sabahları kalkmakta zorlanan kasaba halkı Philips’in wake up light ürününü deniyorlar.



Philips wake up çalar saatler insanlara dağıtılıyor ve bu çalar saati kullanan insanlar kamera ile kaydediliyor. “kutup deneyi” olarak geçen u proje saatin tanıtılmasında oldukça yararlı oluyor.

Merak edenler için: http://www.youtube.com/watch?v=jMm4TXXTpIg

2 yorum:

  1. deney falan yapmalarına gerek yok bence kutup bolgelerınde yasayanlar ıcın gercekten bulunmaz bır fırsat! Allahtan bızım ulkemızde boyle bır dert yok :)

    YanıtlaSil
  2. Neyse ki böyle bir yaşantımız yok, 4 ay gece çok zor. Hem gecemiz gündüzümüz var bir günde hem de mevsimsel olarak 4 mevsimi de yaşıyoruz:)

    Ama deney fikri bana sıcak geldi. Philips böylelikle "sizi önemsiyoruz" mesajını gayet iyi veriyor:)

    YanıtlaSil