4 Aralık 2010 Cumartesi

Telekomda Fiili Tekel Olmasaydı?

www.fiilitekelesonverelim.org adresiyle başlayan ve telekom sektöründeki fiili tekel durumuna son verilmesini amaçlayan kampanya kapsamında Marmara Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi desteğiyle yeni bir yarışma başlıyor: "Telekomda Fiili Tekel Olmasaydı" Video ve İlan Yarışması. www.fiilitekelolmasaydi.org adresinde duyurulan ve sadece üniversite öğrencileri arasında düzenlenen video ve ilan yarışmasında "Telekomda Fiili Tekel Olmasaydı" konusunu en iyi şekilde ifade eden yarışmacılar nakit ödüllerin ve hediyeler kazanacaklar.

Video ve ilan dalında düzenlenen yarışmada jüri değerlendirmesinin yanı sıra halk oylaması da yapılacak. 1 Aralık'ta başlayan ve eserlerin 5 Ocak tarihine kadar yüklenmesi gereken yarışmada eser gönderen üniversite öğrencileri halk oylamasından en çok oyu toplayarak ödül kazanabilecekleri gibi jüri değerlendirmesinde sonucunda da ödül kazanabilecekler. Halk oylaması ve jüri değerlendirmesi sonucunda ilk 10'a kalan finalistler 10 Ocak'ta sitede duyurulacak, ilk üç yarışmacılar ise sırasıyla 12 Ocak ve 13 Ocak'ta açıklanacak.

Jüri değerlendirmesinde ilan yarışmasının ve video yarışmasının 1'incilerine 4.000 TL, 2'ncilerine 2.000 TL, 3'üncülerine ise 1.000 TL nakit para ödülü verilecek. Halk oylaması sonucunda ilan yarışmasının ve video yarışmasının 1'incilerine Panasonic HDC-SDX1 kamera, 2'incilerine Panasonic DMC-TZ8 fotoğraf makinesi, 3'üncülerine ise Siemens Gigaset A580 IP telefon hediye edilecek. Ayrıca ilk 10 yarışmacı olarak finale kalan ancak büyük ödülleri kazanamayan yarışmacılar da Sony MP3 çalar kazanacaklar.

Yarışmaya katılım için .edu.tr uzantılı bir e-posta adresine sahip olunması gerekiyor. Yarışmaya katılmak isteyenlerin konuyu daha iyi anlamaları için gerekli tüm bilgiler www.fiilitekelolmasaydi.org adresinde açıklanıyor. Sitede ayrıca katılmak isteyen öğrencilere yol göstermesi için işlenebilecek konular da yer alıyor. Buna göre öğrenciler, "Türkiye'de ADSL daha ucuz olsaydı hayatımızda neler değişirdi?", "ADSL'imi istediğim zaman ve de hiç kesintiye uğramadan, özgürce istediğim operatöre taşıyabilseydim neler yapardım?", "ADSL bağlantısına sahip olmak için telefon hattına sahip olmak zorunda olmasaydım nasıl olurdu?", "Tıpkı GSM'deki gibi, sabit telefonumu da farklı bir operatöre taşıyabilseydim ne kazanırdım? gibi konulardan birini seçiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder