5 Kasım 2010 Cuma

Nokia'dan Dokunmadan Duramayanlara...

                 


 Nokia yeni dokunmatik 5228 ve 5250 modellerini, pazara sunarken farklı bir strateji izlemiş. Tüketicilerin çevresinde olan reaksiyonlara karşı göstermiş oldukları genel tepkilere yönelik bir reklam gerçekleşitirmişler.

Bunlardan en beğendiğim ikisini sizinle paylaşmak istiyorum. Daha çok gazete sayfalarında karşılaşıtğım reklamda,  piyasaya sundukları  cep modelllerinin resimlerinin altında pislikten görünmeyen bir araba var ve üzerine elle  gülen surat yapılmış. Bu durum bizlere hiç yabancı değildir çünkü yeri geldiğinde bizlerde yoldayken çok pis bir araba gördüğümüzde camlarına "beni yıka" vb. espirili yazılar yazarız.

Bir diğer beğendiğim de, yine aynı şekilde ürünlerin resminin altında kocaman dilimlenimiş, gayet lezzetli görünen bir çikolatalı pasta vardı. Burdada tabii ki çikolataya hayır diyecek bir insan yoktur şeklinde yaklaşılmış.

Bence de doğru bir yaklaşım olmuş iki reklam da "Dokunmadan Duramayanlara" başlığıyla özdeşleştirilimiş. Çünkü bu iki reklamda da kullanılan iki olgu insanların genelde tepki verdiği durumlardır.

1 yorum:

  1. Bu kampanya bence biraz daha prodüksyon bütçesi hakederdi. Yani biraz daha iyi fotoğraflar.

    YanıtlaSil