28 Kasım 2010 Pazar

New York'ta iki Türk taksi


26 bin 500 araçlık New York "Geleceğin Taksisi" projesinde Gölcüklü Transit Connect ile Bursalı Karsan finale kaldı



Son zamanlarda ABD’de çok ilginç bir olay oldu. Geleceğin taksisi projesi adı verilen projede dünyaca ünlü tüm markalar bu projeye katıldı. Türkiye’den 2 marka bu proje için kendi konseptleri olan 2 araç yaptılar ve ihaleye katıldılar. Projeye General Motor, Peugeot, Citroen, Hyundai, Renault gibi birbirinden zorlu rakipler katıldı.

New york eyalet başkanı Micheal Bloomberg ihalenin sonucunu açıkladı. Finale 3 marka kaldığını ve bunların ikisi Türkiye’de üretilecek olan Karsan ve Ford Connect’idi. Karsan Bursa’da, Ford ise üretimlerini Gölcük’te yapmaktadır. Bu kadar büyük projeye iki Türk markasının dünyaca ünlü markaları geçmesi Türkiye açısından çok önemli bir olay olarak göze çarpıyor. Diğer finalist ise Nissan seçildi. Bu proje ile hem taksicilere hem de taksi müşterilerine daha güzel ve daha konforlu bir seyahat sunmayı hedeflediler.

Geleceğin taksisi projesi 2014 yılına kadar hayata geçmiş olması hedefleniyor. Bu tarihe kadar tüm taksilerin değişip yeni dizayn edilen taksiyi dünya ekonomi başkenti olan New York şehrinde hayata geçirmeyi hedefliyorlar. Taxi & Limousine Commission daha nihai kararı açıklamamış olsa da Türk markalarının finale kalması bile Türkiye açısından çok ama çok önemli bir yer teşkil ediyor. Üretilecek olan 26500 taksinin dünyanın başka ülkelerinden de talep göreceği kesin olarak gözüküyor. Bu markalar Türkiye adına çok önemli bir projeye imza atmışlar ve Türkiye’nin geleceğini de dünyaya kanıtlamışlardır.




2 yorum:

  1. haber ilginç, ama "copy-paste" istemiyorum.
    Gençlikle olan bağlantı kurar misin ?
    yeniden yaz, yoksa kaldıracağım.

    YanıtlaSil