29 Kasım 2010 Pazartesi

''hah'' dedirten ikea reklamı

   
      Şu sıralar  İkea'nın  yeni katolog tanıtımı yapılan reklamlar görüyoruz. İnsanları etkilemek amacıyla  yapıalan bu  reklamların içeriği daha gerçekçi ve görselik açısından zengin. Alışveriş yapmaya İkea'ya gidenler reklamlardaki gerçekçilıği ve sıcaklığı göremek istiyor.
     
      İkea'nın son reklamına bakarsak, yaratıcılık ve algı olarak yine müthiş bir reklam çekilmiş. Reklamda  istenilen herşey bir anda karşınıza çıkıyor ve '' hah '' diye bir tepki veriliyor. Gerçek hayatta da bu böyledir zaten değil mi ? :) Aradığımız her hangi bir şeyi bulduğumuz anda çok mutlu oluyoruz. Aradıklarınız ve istekleriniz aynı mağazada hep bir arada olması, alışveriş yapmanızı daha kolaylaştırır. Reklamdaki kişileri öyle mutlu görünce kendinizi onların yerine koyabiliyorsunuz.

     Bence İkea yayınladığı bu katolog reklamı ile izleyeciye ulaşmaya başarmıştır. Başarılı ve samimi bir tanıtım ile markanın  güvenirliliği sağlamlaştırmış.  Aslına bakarsak '' İkea gerçekten evimizin herşeyi '':)

5 yorum:

  1. Merhaba :) bu blogda yazmak için nereye başvurmam gerektiğini bulamadım :) Yardımcı olur musunuz?
    kaanugrasiz@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. kaan uğrasız, bu blog Bilgi Üniversitesinde öğrenci olan ve pazarlama dersi alan kişilerin, ödev mahiyetinde kullandıkları bir alan... Ne yazık ki dışa kapalı..

    YanıtlaSil
  3. güzel faydalı bi blog yapmışsınız teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. valla kalitesiz mallari koycaksiniz durcak ole birde koltuklari varya kiliflari yiknan ektorf ne biktim govde suoer kaliteli ama minder dolgusu berbat extra kilif aldim ayni seri koltuga yan taraf acik kaldi en az 20 cm sasirdim napcam okadar masrafdan sonra simdi birde koltuk masrafina girecek kadar biktirdi inanin hic tavsiye etmem ayrica suan 50li yillarin boyanabilir mobilyalari moda brokant olarak alin boyayin hem trend hem kalite

    YanıtlaSil