16 Mart 2010 Salı

Knorr Çabuk Çorba Web Sitesi

Knorr’un www.cabukcorba.com sitesine girdiğimizde karşımıza oldukça renkli ve değişik eşyaların bulunduğu bir öğrenci masası çıkıyor. Bu karışıklık arasında ise “ Are you ready for an exceptional discovery? “ yazısı dikkati çekiyor.

Buraya tıkladığınızda ise
www.discoverunileverturkey.com sitesine yönlendiriliyorsunuz. Siteye giriş yapabilmek için kayıt olmanız gerekiyor, kayıt esnasında ise iletişim bilgilerinizin yanı sıra okuduğunuz okul ve bölümü de yazmanız gerekiyor.

Sitede Unilever’in ürün yelpazesi ve markaları hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Ancak her şeyden önemlisi size bir kariyer rehberi ve Unilever departmanları hakkında bilgi veriyor olması, çünkü sitenin asıl amacı giriş yapan gençleri potansiyel birer çalışan olarak gördüğünü göstermek ve onlara Unilever çatısı altında çalışma fırsatı sunduğunu anlatmak. ( siteye giriş yaptığınızda karşınıza ağır aksanlı İngilizce konuşan bir Türk çıkıyor. Buradan anladığımız, mükemmel konuşamasa bile İngilizce bilen kişilere hitap edildiği. Yani hem bir yandan mütavazı bir duruş sergiliyor, bir yandan da İngilizce bilme koşulu koyuyor) .

Unilever’in bu çalışmasını seçmemin sebebi başarılı bir kurumsal iletişim kampanyası olması. Önemli paydaşlarından biri olan potansiyel çalışanlarını, belki de gelecekte marka temsilcileri olacak gençleri muhatap almasının oldukça önemli olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder