26 Aralık 2010 Pazar

Charlieissocoollike

Charlie McDonnell isimli İngiltere Bath doğumlu 20 yaşındaki bir çocuk, Youtube'ta vlog denilen akıma 2007 yılında yeni bir isim daha ekledi: Kendisi.

Önceleri çok fazla izleyicisi olmayan Charlie bir gün "How To Get Featured on YouTube" adında bir video yayınladı ve subscribe edenlerin sayısı 2 günde 150'den 4400'e yükseldi. O gün bugündür Youtube'a video yüklemeye devam ediyor.

Yaşı çok genç olmasına rağmen izlediği yöntemleri çok başarılı buldum. Kendini tanıtmak konusunda doğal yeteneği olduğuna inanıyorum. Videoları her ne kadar gayet kişisel olsa ve izleyiciye çok bir şey katmasa bile, 17 yaşındayken kendi kendini meşhur edebildi ve bunun üzerinden para kazanmaya başladı, şu anda Wikipedia'da "known for" kısmında sadece vlogger değil, komedyen ve müzisyen olarak da gözüküyor.

Hedef kit,e pazarlama, tanıtım vs üzerine okuduğunu düşünmüyorum, bunları oturup düşünmüş müdür ya da bir danışmanı var mıdır onu da bilmiyorum ama hedef kitlesi bariz: Ergen kızlar. Bunun için websitesi'ndeki Twitter linkinde şöyle bir şey yazıyordu eskiden Charlie'nin "Easy way to stalk me". Ergen kızlar delidir, Tv'de orda burda görüp beğendikleri insanları Google'dan ordan burdan stalk ederler. Charlie'nin bu esprili metni de bir çok kızı kıkırdatmış ve "Follow" butonuna bastırtmıştır.

Buna ek olarak videolarında devamlı bekar olduğundan, şarkılarında biriyle birlikte olamadığından bahsedip hayranlarının içine bir umut parçacığı koyuyor.

Sonra Charlie müzik videolarını yayınlamaya başladı. "Duet with myself" şarkısı kendi hiti oldu ve bir süre içerisinde de "This is me" isimli albümünü yayınladı.

2009 yılında kendi gibi youtube vlogger'ı olan arkadaşlarıyla Chartjackers isimli projeyi başlattı.

Bu esnada televizyon programlarına katıldı, basında haberleri yayınlandı, Birleşik Krallığın en çok subscribe edilen Youtuber'ı oldu.

http://www.youtube.com/user/charlieissocoollike?feature=chclk
http://charliemcdonnell.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Charlie_McDonnell

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder